JátéKonzol

GameKonzol

Linkblog

Archívum

HTML

Címkék

2 (1) 3 (2) 4 (1) 51 (1) area (1) blacksite (1) call (4) cod (1) crysis (2) demo (4) duty (1) ea (6) empire (3) for (7) games (8) grounds (1) guitar (3) half (1) hamarosan (3) hawk (2) hero (2) iii (2) iron (3) konzolblog (11) legends (1) life (1) man (8) marvel (2) midway (4) need (4) nfs (4) of (3) pc (9) prostreet (5) proving (2) ps (2) rock (2) seeegaaa! (1) seega (1) sega (9) speed (1) tony (1) total (8) tournament (1) új (3) unreal (1) ut (1) war (8) wii (4) xbox (4) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

WipEout Pulse

2007.11.03. 12:27 | .Dugó* | Szólj hozzá!

Wipeout: Pulse

 

A PC-s közönség számára is ismerős lehet a WipEout sorozat, melyben rakétaszerű autókkal kell szupergyors pályaversenyeken indulni, a fegyverek használata is engedélyezett. Az utóbbi évek PlayStation és PS2 verziói, majd a PSP-s WipEout Pure után most megérkezett a sorozat legújabb kézikonzolos része is a Pulse formájában.

WipEout Pulse
WipEout Pulse
WipEout Pulse

A program nem változott sokat az évek folyamán, új pályák, járművek, fegyverek és játékmódok kerültek bele, de a lényege most is ugyanaz maradt. Huszonnégy új versenypálya található a Pulse-ban, mindegyiken háromféle versenyt rendeznek meg, valamint tizenhat zone tracket is kapunk, melyek ultragyors körei szó szerint darabokra szedik versenygépünket. Nyolc csapat képviseli magát, mindegyik két-két autóval, de akinek nem tetszenek az alap kinézetek, alkothat magának sajátot is. A megoldás ugyan kicsit körülményes, a játék weboldalára bejelentkezve a számítógépen tervezhetjük meg a skint és utána a játékon belül menthetjük le az internetről a konzolra, de határozottan könnyebben kezelhető, mintha a PSP-n kellene megalkotnunk ugyanazt.

A játékmódok között helyet kap a normál verseny, többféle sebességi változatban (Venom, Flash, Rapier, Phantom), az Elimination, amelyben az összes ellenfelet el kell pusztítani, a Zone Race, amikor egyre nagyobb sebesség mellett kell a pályán minél több szakaszt teljesíteni. A Time Trial módban minél jobb köridőt kell elérni, és körönként egy Speed Boost is a rendelkezésünkre áll ehhez. A Speed Lap hasonló feladat, de itt a legjobb köridőt kell megdönteni a sikerért, a Tournament a megszokott bajnokság mód, míg az egymás elleni küzdelemhez ott van pluszban a Head to Head.

WipEout Pulse
WipEout Pulse
WipEout Pulse

A WipEout sorozatnak szerves részét képezik a fegyverek is, ezeket a pályákon elhelyezett X mezőre hajtva véletlenszerűen kapjuk. Kaphatunk egy hármas rakétacsomagot, melyek kicsit elterülve szabályosan beteríthetik az utat előttünk, hőkövető rakétát, mely 100%-os biztonsággal talál célba, egy harminc lőszeres ágyút, mellyel a kanyarokban lehet könnyen lelökni ellenfeleinket az ideális ívről, de dobálhatunk magunk mögé bombát vagy négy darab méretes aknát is. A plazma remek szolgálatot tehet szintén, bár komoly töltődési ideje miatt gyakorlatot igényel használata, a Quake pedig egy pusztító energiahullámot indít útnak előttünk a pályán. A bónuszok között az autopilóta talán a leghasznosabb, de a pajzs és a turbó is remekül használható. A ritka fegyverek között a Shuriken éles pengéket pattogtat végig a pályán, a Leech leszívja az ellenfél energiáját és visszatölti a sajátunkat, míg a Repulsor egy lökéshullámot indít el hátrafele, egy kissé visszatolva ellenfeleinket.

A játék irányítása könnyen megszokható, de a tényleges jó teljesítményhez komoly mennyiségű gyakorlás kell, hisz a különböző sebességű játékmódokban másként kell a pályákat teljesíteni. Sokat segít a légfék, használatával akár maximális sebességgel is bevehetjük a kanyarokat. A fegyverek véletlenszerűsége néha bosszantó, de mindig megtalálhatjuk a hasznát az épp aktuálisnak is. A pályákon néhol gyorsítópadokat találunk, ha mindet felhasználjuk, jó pár másodpercet lefaraghatunk köridőnkből. Sajnos elég sokszor úgy helyezték el a gyorsítópadokat és a fegyvert adó X-eket, hogy csak az egyik érhető el közülük.

WipEout Pulse
WipEout Pulse
WipEout Pulse

Grafikailag igen kellemesen oldották meg a játékot, a futurisztikus helyszínek különféle reklámokkal és más hangulatkeltő tárgyakkal szegélyezettek, és a játék a sebesség érzetét is remekül visszaadja. A járművek áramvonalasak és egyszerűek, semmi extrát nem kell várni tőlük, ellenben a fegyverek hatásai és a robbanások nagyon szépek lettek. A játék hangjai megfelelnek a kívánalmaknak, minden pálya előtt felolvassák annak történetét, a fegyverek hangjai és a robbanások is jók. A WipEout sorozatnak mindig is erőssége volt a zene, általában az elektronikus előadók krémje adta hozzá a számokat, most sincs másként ez, Aphex Twin és Kraftwerk is felhangzik a versenyek közben. Összesen tizenhat zeneszámot tartalmaz a játék.

Akik szeretik a gyors, pergős, akciódús versenyeket, szeretni fogják a legújabb WipEout részt is, mely ugyan komoly újdonságokat nem tartalmaz, de mindenképen több, mint egy sima konverzió. A testreszabható járműkinézetek és az internetről utólag letölthető autók, zenék, pályák pedig tovább növelik értékét, legjobb eredményeinket pedig akár az online ranglistákra is elküldhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gamekonzol.blog.hu/api/trackback/id/tr12216961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása